Styret underboring

Styret underboring

Styret underboring er en effektiv metode til at bore rør til el, vand, fjernvarme, gas, kloak og dræn i jorden. Med denne metode kan vi på en effektiv måde føre rør under blandt andet bygninger, veje, jernbaner og søer - eller hvor man ønsker at minimere gravearbejdet.



Store dimensioner

Boring af store rørdimensioner er et af specialerne hos Jacob Post A/S. 





Lange boringer

Jacob Post A/S udfører ganske mange lange boringer, længder på 400-600 m. er hverdagskost, men boringer på 700-800 m. gennemføres også jævnligt. Vores pt. længste boring er under Guldborgsund mellem Lolland og Falster var på 975 m. men vi har udstyr som kan bore op til 1.200 m. 


Gravitationsboringer

Spildevandsledninger hvor spildevandet løber selv kaldes gravitation.





Boring under vand

Ofte skal ledninger bores under vand, hvilket stiller ekstra krav til både udstyr og ikke mindst mandskab. Vi har siden vores første havboring under Isefjorden gennemført mange boringer under vand.


Mudmotor

De steder hvor jordbunden er meget hård, og hvor traditionelt boreudstyr må give op, er en mudmotor tit en del af løsningen. Hos Jacob Post A/S har vi stor erfaring i at bore med mudmotor. Med en mudmotor bruger man boremuddertrykket/flowet til at drive borehovedet rundt. Grundet de store mængder boremudder, ofte mellem 250-600 l/min., benyttes næsten altid en recycler for både at spare på mængden af vand, bentonit og ikke mindst bortkørsel af boremudder.


Gyro søgesystem

Ved boringer under steder hvor det enten er upraktisk, umuligt eller farligt at benytte det traditionelle ”walk over” søgesystemer, kan man benytte specielle søgesystemer som muliggør styring fra ”land”. Hos Jacob Post A/S har vi erfaring i både Gyro og Paratrack.


Recycler

Med en recycler kan man rense og dermed genbruge boremudderet. Dette er især vigtigt for at mindske miljøaftrykket. Forbruget af vand til boremudder, bentonit, som importeres fra udlandet og mindst bortkørsel af overskydende boremudder mindskes


Baneboringer

Styret Underboring under Banedanmarks og Lokaltogs arealer kræver både stor erfaring, de relevante banekurser og godkendelse hos hhv. Banedanmark og Lokaltog.



Vi er naturligvis godkendte både hos Banedanmark og Lokaltog, og udfører jævnligt baneboringer. I samarbejde med eksterne rådgivere kan vi også hjælpe med de relevante tilladelser.


Kontrolordningen for styret boring

Kontrolordningen for Styret Boring og Gennempresning er en frivillig ordning, hvor Jacob Post Styret Underboring A/S har været medlem siden 2014. Kontrolordningens formål er at sikre, at de firmaer, der er tilsluttet ordningen, opfylder deklarationen for den/de tilsluttede metoder til opgravningsfri etablering af ledninger. Medlemskabet indebærer bl.a. et årligt kontroldbesøg af en Ekstern kontrollant. Du kan læse mere om kontrolordningens hjemmeside: 


Her kan du besøge kontrolordningens webside.


Fremgangsmåde – styret underboring

Styret underboring udføres mellem et gravet starthul og et modtagerhul. Med et roterende borerør med styrbart borehoved bores der frem mellem de to huller.

Fleksible borerør gør det muligt at bore i buede og krumme linjer, både horisontalt og vertikalt. På den måde er det muligt at bore uden om potentielle, kendte forhindringer.

Når boringen når frem til modtagerhullet, monteres den nye ledning eller rør, der derefter trækkes tilbage til starthullet.


Ved at vælge virksomheden Jacob Post, sikrer I jer en leverandør, der har kompetente medarbejdere. Firmaet har samtidig den fornødne maskinpark til at udføre opgaverne i høj kvalitet og til den aftalte tid.


Styret underboring har mange fordele

  • Metoden er næsten gravefri, dvs. færrest mulige gener for trafikanter, beboere og erhvervsdrivende i området.
  • Ingen problemer med belægninger, der skal brydes op og lægges om (mindre reetablering)
  • Der skal ikke håndteres store mængder jord, som kan være forurenet.
  • Høj præcision. Løbende promillemåling og registrering sikrer, at vi altid ved præcis, hvor rørene føres.
  • Rørunderføringen kan anlægges med fald og i buer både på horisontalt og vertikalt plan, dermed kan kendte forhindringer passeres uden risiko.
  • Registrering: Der registreres løbende rørdybde for hver borestang (1,85 m - 6,1 m). Dette noteres i en borerapport, så du efterfølgende ved præcis hvor rørføringen ligger.


Share by: